В най-лудия мач до момента на Евро 2021 Нидерландия победи Украйна

...
В най-лудия мач до момента на Евро 2021 Нидерландия победи Украйна
Коментари Харесай

Нидерландия би Украйна в голяма драма в Амстердам /ОБЗОР/

В най-лудия мач досега на Евро 2021 Нидерландия победи Украйна с 3:2. Един огромен театър и трагичен край на дуела на " Йохан Кройф Арена ".

Началото беше извънредно динамично и с непрекъснати офанзиви към двете порти.

В 5-ата минута пристигна и първото стопроцентово състояние. Вайналдум отклони технично към Дъмфрис, само че десният бек стреля право в тялото на украинския пазач. Само две минути по-късно самият Жоржиньо Вайналдум имаше опция да открие резултата, само че прати топката на сантиметри над напречната греда. 

Пресата на " оранжевите " съществено затрудняваше техния противник, само че украинската отбрана не се поддаваше на суматоха. В 27-ата минута Вегхорст излезе против Бушчан, само че не можа да го заобиколи и да се озове против опразнената врата.

В 39-та минута  Вайналдум стреля доста мощно от границите на наказателното поле, само че вратарят Бущан мазета с лявата си ръка!

Още една опция - Думфрис засече с глава след високо подаване, само че ударът му беше лишен от акуратност.

Но разумното се случи! В 52-та минута страховит изстрел на Вайналдум нямаше избавяне - 1:0 за Нидерландия и 23-ти гол на капитана на " лалетата " с националната фланелка.

Нидерландците продължиха да мачкат своя противник и в 58-та минута Векхорст вкара втори гол - 2:0.. След интервенция на ВАР голът бе доказан.

Интрлигата обаче се върна! Чудесен гол на Ярмоленко в горлния десен ъгъл на Стекеленбург даде нов ход на мача - 2:1.

И пристигна чудото! От безнадеждна обстановка, укряаинците изравниха резултата. Яремчук с глава простреля Стекеленбург в 78-та минута и попари " Йохан Кройф Арена " - 2:2.

Веднага сега бе напомнено, че Нидерландия е без главните си бранители Ван Дайк и Де Лихт, което се видя доста добре.

Драмата обаче продължи! Грешникът с два пропуща досега Дъмфрис изведе отново домакинитех напред - 3:2. четири минути преди края пна постоянното време. 

В петминутното добавено време на мача нидерландците съумяха да задържат задатъка и да завоюват лудия мач.

РЕЗУЛТАТИ:   Англия - Хърватия 1:0, Австрия - районен съд Македония 3:1, Нидерландия - Украйна 3:2. 

Саутгейт:подарихме на страната един прелестен следобяд

 Саутгейт: Прекрасно, подарихме на цяла Англия един прелестен следобяд

Селекционерът на британския народен отбор Гарет Саутгейт остана доста удовлетворен от представянето на своите футболисти при триумфа с 1:0 над Хърватия, в първи дуел от група D на Евро 2020.

" Прекрасно е, че подарихме на нашите почитатели и на страната ни един прелестен следобяд. Играчите се оправиха в действителност добре. Още през цялото време играхме добре и установихме надзор над мача. "

" Калвин Филипс е състезател, който е извънредно подценяван. Той стартира фантастично кариерата си в националния тим. Той изигра голям мач. Много съм удовлетворен и от Рахийм.

Той беше рисков през целия мач. Неговият голмайсторски връх допуска, че би трябвало да имаме има вяра в него и мисля, че беше стимулиран да покаже това ", сподели още Саутгейт.

Изготвят график за здравето на играчите

От Международния съюз на професионалните футболисти (ФИФ Про) споделиха, че в идващите месеци ще се направи всичко допустимо графикът на играчите да бъде разводнен за да се подсигурява здравето на състезателите.

 Случва се: Изготвят график, който да подсигурява здравето на играчите

Именно инцидентът с Ериксен обаче може да форсира процеса, защото в последната година календарът за футболистите излезе отвън всевъзможни рамки поради ковид.

 

                                 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР